Preguntes Freqüents

Dubtes sobre els serveis o packs? Trobi aquí les respostes més habituals

Sobre els serveis: avisos, horaris...

1Quin és l´horari d´atenció al públic?
El nostre horari és de dilluns a divendres de 9h a 13h i de 16h a 19h. Dissabtes de 9h a 13h. Per incidències poden trucar-nos al mòbil o deixar-nos un missatge i els atendrem el més aviat possible.
2Com us avisem?
Ens podeu avisar com us sigui més còmode, per telèfon, email o whatsapp.
3Quan us hem d'avisar per encendre la calefacció?
Abans del dijous a les 13h per poder encendre-la divendres durant el matí.
4Quan us hem d'avisar per les compres d'aliments?
Abans de dimecres a les 19h necessitem la llista detallada de la compra per poder encarregar-ho, que ens ho preparin dijous i portar-ho a casa seva divendres durant el matí.
5Quan us hem d'avisar pels forfets?
Abans del dijous a les 13h.
6La neteja és amb els vostres productes i equips o amb els de casa?
Podem fer-ho amb els seus productes i equipament o bé amb els nostres. Com vostè prefereixi.
7Els aliments es conservaran en bon estat?
Els aliments van del productor a casa vostra en poques hores. En el transport es guarden les condicions necessàries pel bon estat del aliments. Si ens demaneu producte fresc heu de deixar la nevera encesa perquè ho podem guardar fins la vostra arribada.
8Qui fa la neteja o la jardineria?
Tenim un equip de persones de confiança, amb anys d´experiència i referències, que han estat formades per treballar amb alt nivell d’exigència. Totes les feines són supervisades per assegurar la qualitat de servei i es registra qui ha fet cada servei.
9On deixem la roba per la bugada?
Deixin-la a casa a les bosses que els hi facilitem o agrupada a un lloc visible. Nosaltres passarem a recollir-la, la separarem, la portarem a la bugaderia i la retornarem a casa seva neta i planxada.
10Quin és el preu de la bugada?
La bugada va per Kg de roba. Més Kg més barat. Depèn també del tipus de roba (llar, carrer o tècnica) i el tractament requerit.

Sobre els packs: preus, factura...

1Hi ha un límit de serveis amb els packs?
No hi ha límit, sempre que ens avisin a temps poden gaudir dels nostres serveis. Els packs són com una tarifa plana anual i ens permeten programar el personal necessari.
2Els preus de les compres, bugada, la llenya estan inclosos?
No, els productes o serveis que es compren es facturen a part, al mateix preu que cobri el proveïdor. Sempre adjuntem tiquet. El preu del nostre servei està dins la quota mensual. Si és un servei puntual, no inclòs a la seva quota, es facturarà a part a final de mes.Els nostres serveis es facturen amb IVA, les compres o altres serveis no ja que és com si els facturessin directament a vostès els proveïdors.
3Hi ha alguna assegurança per si passés qualsevol accident, robatori o trencadissa?
La nostra activitat i personal estan assegurats per a qualsevol imprevist per un valor de 3M €.
4Podem estar segurs deixant les claus?
Les claus les es guarden a una caixa de seguretat i només tenen accès el Marcos i l´Andrea. Cada cop que es fa un servei es desplacen ells per obrir i tancar la casa. No es fan còpies i les direccions estan codificades.
5Quines alternatives hi ha als packs?
Si els packs no s´adapaten a les seves necessitats els podem fer un pack a mida.Si no poden preveure amb quina frecuàncien vindran poden demanar el pack mínim i demanar-nos serveis puntualment. Dependrà de la disponibilitat de personal en aquell moment que els poguem atendre o no.
6Podem demanar un servei no inclòs al nostre pack?
Si però dependrà de la disponibilitat d´aquest servei. Tenen prioritat els serveis programats que els puntuals. Es facturarà a part com a servei puntual.
7Només venim a l´hivern o a l´estiu hi ha un pack de temporada?
Demani´ns un pack a mida pels mesos que ens necessitin.